A fahèj


A hideg testű embereknek ajánlott a fahéj fogyasztása
A fahéj átlagos fűszer a konyhában. De talán nem tudja, a mérsékelten forró jellegű fahéjat egy „egészségmegőrző dolog”-nak is tekintik a hagyományos kínai orvoslásban. 
A hagyományos kínai orvoslás szerint a fahéj melegíti a vesét, erősíti a yangot, elűzi a hideget, enyhíti a fájdalmakat, zökkenőmentessé teszi a meridiánokat. A gyenge lép és gyomor miatt keletkezett gyomorfájdalom, hasmenés, impotencia, fájdalmas menstruáció esetén tanácsos a fahéj fogyasztása. 
Itt van két recept: 
Fahéjas bárány
Hozzávalók: 5g fahéj, 500g bárányhús, megfelelő mennyiségű fűszer
Megtisztítjuk a húst, darabokra vágjuk, s együtt főzzük a fahéjjal, ízesítés után fogyasztható. 
Fahéjporos joghurtos párolt tojás
Hozzávalók: 2g fahéj, 2 db tojás, fél doboz szobahőmérsékletű joghurt, 2 kanál müzli, 1g só
Tegyük a fenti hozzávalókat egy csészébe, keverjük össze. Közepes lángon pároljuk 10 percig, utána fedő alatt hagyjuk 1-2 percig. 
Figyelem! A fahéj nem mindenkinek ajánlott. A jellege kissé forró, ezért a várandósok, a gyenge yinnel és erős tűzzel rendelkezők, nagy mennyiségű menstruációs vérzés, kismedencei gyulladás, fájdalmas garat esetén ajánlott elkerülni. 
Írta: Cai Jun, a Sanghaji Kínai Orvostudományi Egyetemhez tartozó Longhua Kórház klinikai táplálkozási osztály főorvosa
Forrás: 人民网-生命时报
Tetszett a cikk?

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

-->

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »