Őszi jókedv


Ősszel mindenki egy kicsit szomorú lesz, hiszen már korábban sötétedik, hamarosan hideg lesz odakint, és egyre többet kell bent ülnünk a lakásban. Azok is joggal félnek, akikre hatással vannak az évszakok, akik ősszel és télen hajlamosabbak az úgynevezett szezonális depresszióra.

Mit lehet tenni a lehangoltság elkerülése érdekében? Mivel vidíthatjuk fel magunkat, mi hatásos a kedvetlenség ellen? Sok mindent tehetünk annak érdekében, hogy ne uralkodjon el rajtunk a depresszió. Mutatunk néhány dolgot.

A csoportos fitneszórák nagyon hasznosak, hiszen nemcsak a testünknek teszünk jót, de a lelkünk is felüdül, ha nem egyedül magányosan tornázunk, hanem az ismerőseinkkel együtt. Jóga után beülhetünk a barátainkkal egy csésze kávéra vagy teára, és akár más programokat is szervezethetünk, hogy minél jobban érezzük magunkat a lehangoló őszi napokon.

A szociális kapcsolatok ápolása, a barátokkal és a családtagokkal közös programok is nagyon sokat segíthetnek a jobb hangulat megteremtésében és fenntartásában.

Ősszel és télen több időnk van pihenni, önmagunkkal foglalkozni, bátran kényeztessük magunkat egy gyertyafényes fürdővel. Az esti fürdőzésnek nagyon sok pozitív hatása van, hiszen megnyugtatja az idegrendszert, és az alvás minőségét is javíthatja.

A rendszeres mozgás még depresszió esetén is nagyon hatásos. Tanulmányok arról számoltak be, hogy már napi 20-30 perces mérsékelt mozgás is segíthet a depresszió tüneteinek enyhítésében. Lehet mozogni odabent is, vagy eljárhatunk fitneszterembe, uszodába, de a szabadban végzett testmozgás is nagyon hasznos a szervezet számára.

Amíg csak lehet, töltekezzünk fel napfénnyel, hiszen ez elősegíti, hogy D-vitamin termelődjön a szervezetünkben, ami erősíti az immunrendszerünk működését, így javíthatjuk a betegségekkel és a fertőzésekkel szembeni jobb védekezést.

A barátokkal vagy a családdal való közös kirándulás is nagyszerű program lehet, segíthet elűzni a szomorúságunkat, ami a hideg idő beköszöntével nálunk is bekopogtathat. Menjünk a barátainkkal szaunába vagy uszodába, de buszos kirándulásokat is szervezhetünk. Még akkor is, ha az idő nem éppen kedvező, egy-egy baráti találkozó nagyon jó hatással lehet mind a testi, mind a lelki egészségre.


Forrás: https://gyogyszernelkul.com/mit-tegyunk-hogy-jobb-legyen-a-kedvunk-osszel/

Tetszett a cikk?

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

-->

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »